Шість товарів, які я б привіз з Китаю в Україну

Багато хто з моїх знайомих та друзів думає над тим, яким би бізнесом зайнятися. Що краще купити? Кому продати? Мало хто не думає в такі моменти про Китай чи іншу країну в Азії. Після майже півторарічного досвіду життя в Піднебесній, відвідин виставок, бізнес-форумів та конференцій, презентацій, визначив декілька ідей для бізнесу, якими б я займався в Україні. 

Давно відомий факт, що Китай дуже швидко змінюється та росте. Ростуть заробітні плати, але і якість товарів значно краще, аніж 5-7 років тому. Звісно, є випадки, коли мої друзі купували товари через AliExpress та Taobao, величезні онлайн-платформи електронної комерції:
«Сергію, годинники просто в руках розсипалися..», 
фабрика Nike у В'єтнамі. Колись це було в Китаї
але все більше місцевих виробників розуміють, що «розчарування від поганої якості триває довше, аніж радість від низької ціни». Окрім того, Китай залишається дешевим, проте вже не найдешевшим. В одному з попереднії постів я зазначав, що заробітна плата у Вєтнамі на 40% нижча від Китаю, а у Бангладеші – на 60%. За інсайдерською інформацією від знайомого Nike з наступного року обсяги виробництва взуття цієї фірми у В’єтнамі, мають вперше перевищити китайські. Якщо ви можете отримати товар хорошої якості за нижчої ціни – why not? Тому як бізнес-висновок та бізнес-ідею #1 можна мати на думці: текстиль та взуття краще шукати у Бангладеші та В’єтнамі відповідно. Ще ідея до Бангладешу: знайомий з Канади знайшов просто чудові килими ручної роботи по три, шість та девять доларів за штуку – купив за шість і відправиви у Канаду із вартістю доставки 30 доларів.
килими ручної роботи по три,
шість та дев
ять доларів за штуку
 #2 Товари з бамбуку. Бамбук – найвища трава у світі, росте зі швидкістю один метр в день. Сучасні технології зробили можливим робити з бамбуку практично будь-які вироби, які ми знаємо з дерева. Підлога та бамбукові стіни. Клавіатура та калькулятор. Чашки, ліжка та годинники. І навіть чохли для iPhone. А ще це досить екологічний товар, збереження багатовікових зелених насаджень є актуальним в умовах глобального потепління. Я мав зустріч із компанією Verdee Bamboo в Гонконзі, так вони, поміж всього іншого, навіть окуляри роблять з бамбуку. 


підлога з бамбуку

бамбук з iPhone: щасливі разом :)

бамбукове еко горнятко

в тренді: бамбук окуляри Panda. Банзай!
#3 Електромопеди. Це мопеди із літієвим або свинцево-кислотним акумулятором. Не потребують бензину, розвивають швидкість до 50 км/год, заряджаються з розетки. Відвідував одну фабрику, яка займається їх виробництвом у Шенжені. Запропонували найдешевший мопед за 185 доларів. Також такі мопеди можна використовувати для доставки товарів (логістичний бізнес). В Китаї більшість компаній kuai di (швидка доставка) використовують елекромопеди. Є ще електровелосипеди (велосипед з електро-мотором). Можна сміливо пересуватися вуличками Львова чи Одеси (дім-робота-ринок). Якщо закінчився заряд, такий пристрій має педалі – запросто доїдете додому. А ще можна імпортувати літієві батареї, а власне виробництво налагодити в Україні. Потім експортувати у Польщу, наприклад. До електромопедів, ще додамо ідею електричних моносипедів – зручний міні-транспорт для пересування по місту у справах.
електромопед за 185 доларів за штуку (опт, контейнер 66 одиниць)

прототип електромопеду в Англії: ми перефарбуємо у жовто-блакитний і буде крутіше!

електромопед для доставки товарів, логістичним компаніям має бути цікаво
швидка доставка товару електромопедом
#4 Традиційна китайська медицина. До трьох років на ліцензування в Україні. Наприклад, «Імператорський Кордіцепс» - регулює імунітет, посилює стійкість організму, знижує втому, покращує циркуляцію крові та омін речовин, виводить з організму токсини. А от мазь «999» (відома також як «Піанпін») має антисептичний та протизапальний ефект та покращує структуру шкіри, використовується при різних захворюваннях шкіри (герпес, нейродерміт, псоріаз, дерматит та ін). Є ще лікувальні центри поряд з Тібетом – можна організовувати туристично-оздоровчі поїздки. Крім того, є ще запатентовані новинки, як-от безкалорійний та безцукровий підсолоджувач їжі, для людей, що хворіють на цукровий діабет або для тих, хто прагне схуднути. Буквально на днях познайомився з одним із засновників компанії на виставці для літніх людей. Маючи свій патент, компанія визнана однією з найбільш інноваційних місцевих підприємств в Гонконзі. Вони продають цей підсолоджувач госпіталям, реабілітаційним центрам, аптекам та прямим споживачам.
TCM: мазь 999
#5 Електроніка: планшети по 30-50 доларів, не брендові, не підроблені. Якість адекватна: дві сімки, 8/16 гіг пам’яті на Android з wifi, CPU вже не пригадаю, але в межах норми. Можна свій бренд зробити. Наприклад, «Рабінович», одесити зацінять J. Звісно можна возити Nexus, Samsung, Xiaomi. До речі, про Xiaomi – відомий як «iPhone Китаю» через привабливий дизайн, хорошу якість та доступну ціну. Багато хто використовує зовнішній портативний зарядний пристрій цієї фірми для своїх iPhone, Samsung та Lenovo.
додатковий зарядний пристрій від Xiaomi б‘є всі рекорди по якості, дизайну та ціні
#6 Новий текстиль. Мав зустріч із представником Науково-дослідного Інституту Гонконгу по текстилю та одягу (HKRITA). Вони винайшли тканину, що має здатність до самоочищення під прямим сонячним промінням. Наприклад, коли ви під час святкування ненароком забруднили сорочку вином – можете вийти на сонце і пляма зникне сама собою протягом кількох хвилин. А ще є антибактеріальні шкарпетки, що попереджують утворення неприємного запаху та не поглинають піт. Також шкарпетки з бамбуку мають таку ж властивість (надзвичайно легкі та м’які). Окрім того, є спеціальний спрей, який при бризканні на одяг (скажімо, рубашку), робить тканину потонепроникною, не змінюючи при цьому технічних властивостей тканини.
Є рішення! Антибактеріальні шкарпетки
А ще можна робити подарунки із шовку, дорогоцінного каміння, пропонувати комплексні рішення (наприклад, пакуночок три в одному, куди входитиме шовкова хустка, сумка та шляпа під стиль відповідного кольору). А ще можна продавати швабри онлайн, зробити це з гумором, по-одеськи. Насправді ідей та можливостей неймовірна кількість – берись та реалізовуй.
швидко рухаймося із моносипедом

бан на 192 маршрутку з Троєщини!

На останок хочу процитувати Аню Перову з її інтерв’ю The Ukrainians. Від себе додам: життя – це як теорія ймовірностей і математична статистика. Що більше ми робимо, то більше шансів на якісний результат та успіх.


До роботи!

Сергій Молчанов

Comments

Popular Posts