Спасибі Вам!




2012-й рік завершився і моє перебування на посаді президента палати (локальної організації) JCI Youth разом з ним. Це був не простий рік, але насичений. Ми зробили багато хорошої роботи. Йду з думкою, що можна було би краще, проте ми старалися. Цим листом я хотів би підбити підсумки діяльності палати JCI Youth у 2012 році, однієї з понад 5 тисяч локальних відділень JCI, що існуєють у близько 120 країнах світу.
Учасники NGO G20 Summit - лідери молодіжних НГО

На початку року ми ставили для себе 4 цілі: 
  • збільшити кількість членів палати до 100 осіб, 
  • залучити 1500 молодих людей до наших проектів, 
  • співпрацювати із іншими локальними відділеннями JCI, що є в Україні та 
  • співпрацювати з університетами та іншими молодіжними громадськими організаціями в Україні.

Першої цілі ми не досягнули. Станом на травень 2012 року в нашій палаті нараховувалося 53 члени і ми впевнено йшли до мети. Проте проаналізувавши ситуацію, члени Правління організації вирішили, що головне не кількість людей, а якість. JCI є організацією людей з активною життєвою позицією, лідерів, які готові брати на себе відповідальність та вирішувати проблеми, що існують на локальному рівні спільноти. І наша палата не є тому винятком. Станом на кінець року ми маємо 33 дійсних активних членів локальної організації.

Другу ціль ми перевиконали :). За цей рік більше 1800 молодих людей взяли участь у 18 проектах. Серед найцікавіших проектів були визнані екскурсії (до Верховної Ради, Національного Банку, на ряд заводів), Всеукраїнські форуми ISell (розвиток навичок продажів) та ILead (розвиток лідерських навичок), Spring Days (відпочинок в Карпатах), NGO G20 Summit (зустріч лідерів найбільших та найактивніших молодіжних громадських організацій), Business Ideas for Youth (зустрічі з підприємцями), JCI Youth Impact (конференція з проектного менеджменту) та ін.

В рамках третьої цілі ми робили проекти спільно з локальною палатою JCI Kyiv (переважно підприємці, віком 25-35 років). Зокрема, достатньо успішним був проект "День Роботодавця", де молоді люди мали змогу здобути не лише теоретичні знання про те як писати резюме та шукати роботу, а й практичні навички проходження співбесіди із HR-менеджерами провідних міжнародних компаній (KPMG, Samsung) і підприємцями малого та середнього рівня. Також ми підтримали Всеукраїнську акцію "Зробимо Україну Чистою" (масове прибирання громадських місць в близько ста містах), що була організована спільно з іншими громадськми організаціями.

З Максимом Костецьким на NGO G20 Summit
З початку роки ми налагодили досить серйозну комунікацію із університетами КРОК, КНЕУ, Драгоманова та НаУКМА. Провели на базі цих університетів ряд проектів, зокрема перший міжнародний проект нашої палати та JCI в Україні - міжнародний форум ILead, який зібрав 70 учасників із 7 країн пострадянського простору на базі університету Драгоманова. Окрім того, за партнерства із локальним комітетом AIESEC Kyiv та ВМГО "Європейський молодіжний парламент - Україна" ми організували NGO G20 Summit - конференція лідерів 20 найбільших та найактивніших громадських організацій. Наша палата вірить, що цей проект допоможе розвитку громадянського суспільства в Україні та сприятиме співпраці між молодіжними громадськими організаціями для досягнення більшого ефекту їхньої діяльності за рахунок синергії. Саме так ми успішно виконали четверту поставлену мету.

Окрім того, ми почали успішну співпрацю та взаємодію із компанією Samsung, що стала Генеральним партнером JCI Youth на наступний рік; компанією Japan Tobacco International, яка є партнером з розвитку кар'єри; HeadHunter - генеральний HR-партнер. Особливу подяку хочемо висловити основному інформаційному партнеру  - Платформі, а також улюбленому хостелу - The Hub Hostel, на базі якого ми провели яскраву передноворічну паті

ISell - конфереція з продажів
Цього всього не було б, якби не команда, молодих та енергійних людей, з якими мені пощастило працювати в цьому році. Я щиро дякую Володимиру Голембівському, який, між іншим, є президентом JCI Youth 2013, за віддану роботу на посаді Виконавчого Віце-президента; Надії Ущапівській за щотижневу підготовку інформаційних випусків JCI Youth для розсилки; Аліні Бескровній за роботу та розвиток міжнародних можливостей в рамка JCI, зокрема за успішну організацію ILead International; Михайлу Гончаренку за розвиток індивідуального напрямку, в рамках якого було організовано найбільшу кількість проектів;Ользі Стельмах за внесок та розбудову бізнес-можливостей для молодих людей і Марічці Сохацькій за організацію соціальних проектів та допомозі дітям-сиротам віднайти свій шлях у житті через проект "Чадо-Планета Можливостей".

Але найбільше СПАСИБІ я хочу сказати Вам за те, що були весь цей рік з нами - читали нашу розсилку, брали участь у проектах, долучалися до діяльності в рамках JCI Youth. Спасибі Вам за те, що підтримуєте нас, надихаєте та прагнете бути кращими!

Щасливого Нового Року! :)



Comments

Popular Posts